Több épület égett – 2022.04.21.

Csütörtök délután negyed öt után pár perccel futott be egyesületünkhöz az első segélykérő hívás. A bejelentő jelezte, hogy sűrű fekete füstöt lát felszállni Budakeszi felső része felől. A hivás közben pedig a Katasztrófavédelem műveletirányításától meg is érkezett a SMS riasztás a Rózsa utcába.

A helyszínre elsőként érve egy vízsugár szerelését megkeztük, melyet a kiérkező második kerületi hivatásos tűzoltók átvettek és megkezdék az oltást.Míg a hivatásos tűzoltók a Fő utca felé eső épületet kezdték oltani és a tűz továbbterjedését megakadályozni, addig önkénteseink az attól balra lévő épülethez még egy vízsugarat, és a tűzoltóautókra a tűzcsapról táplálást szereltek.

A balra lévő épület tetejének oltásával sikerült meggátolnunk, hogy a következő közeli szomszédos házra is átterjedjen a tűz, melyben a tizenegyedik kerületi hivatásos tűzoltókkal és a Budakeszi Városi Polgárőrséggel dolgoztunk együtt. Tagjaink egy másik tűzzel érintett épületből két kiskutyát kihoztak.

Az eset mérete miatt folyamatosan érkeztek további hivatásos tűzoltó erők a fővárosból, akik egyrészt a Szanatórium közben kezdték meg egy kétszintes ház oltását, valamit a Rózsa utca felől is további erősítést adtak. A Szanatórium közben is két fővel támogattuk a hivatásos tűzoltók munkáját.

A helyszínen folyamatosan bővülő létszámmal végül 10 fővel és mindkét autónkkal jelen voltunk.

Később egy tagolt épület átvizsgálását kellett elvégezzük. A pinceszinten egy kb. 60 négyzetméteres helyiségben összehordott fahulladék és berendezési tárgyak égtek. A tüzet önkénteseink egy vízsugárral eloltották a tüzet és a pince átszellőztetését ventillátorral elvégezték.

A tűz végleges oltása késő estig elhúzódott.

Kategória: hírek | A közvetlen link.