Rólunk

2015. áprilisában 10 lelkes taggal újjá alakult az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Budakeszin. Az egyesület fő célkitűzése, hogy Budakeszi közigazgatási területén belül közreműködjön a tűzoltási, műszaki mentési, polgári védelmi és katasztrófavédelmi események elszámolásában, növelve ezzel a településen élő lakosság biztonságát. Emellett pedig a fiatalok tűzvédelmi nevelése, a hagyományőrzés és a megelőzési feladatok is a tevékenységünk részeit képzik.

Az egyesület elődje a Budakeszi Önkéntes Tűzoltóegylet 1923-ban alakult meg, 60 taggal. Komoly önkéntes munkát végeztek a településen, a legénység 35 főből állt, korszerű felszereléssel rendelkeztek – (motoros fecskendő stb.) elméleti és gyakorlati kiképzésben egyaránt részesültek.

Egyesületünk tagjai közül szinte mindenki elvégezte már a tűzoltó alaptanfolyamot, így bármikor részt vehetnek a tűzoltási és műszaki mentési feladatokban és ha kell, időben megkezdjék az elsődleges felderítést és beavatkozást. Tagjaink önként vállalják ezt a tevékenységet és szabadidejükben vesznek részt a kárfelszámolásban, valamint a gyakorlatokon és bemutatókon.

Emellett pedig elkezdtük felújítani a régi budakeszi tűzoltószekeret, felvettük a kapcsolatot a testvérvárosok tűzoltó egyesületeivel, pályázatokon indulunk, melyeken már nyertünk is kisebb összegeket felszerelés vásárlásra.

Legfrissebb híreinkért kövesse Facebook oldalunkkat.

Támogatásokat, felajánlásokat köszönettel fogadunk, önkéntesek jelentkezését pedig az info@bote.hu-n várjuk.