Tevékenység

Elsődleges Tűzvédelem

Egyesületünk részt vesz Budakeszi város elsődleges tűzvédelmi feladataiban. Budakeszi a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vonulási területén található, ezért a szakmai irányítást és ellenőrzést ők végzik, egyben a riasztásokat is tőlük kapjuk.

A Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elsődlegesen Budakeszi város közigazgatási határán belül történt eseményekhez vonul. Az itt történt eseményekről a hivatásos tűzoltók riasztásával egy időben SMS üzenetben kapunk értesítést. A riasztást minden tagunk megkapja, illetve a szolgálatban lévő tagjaink pedig visszajelzést követően megkezdik a vonulást a káresethez.

Tekinse meg káreseteinket interaktív térképünkön.

A legközelebbi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság a Budakeszi út 45. szám alatt található, ahonnan általában 10-15 perc alatt érnek ki településünkre a tűzoltók. A káresetek nagy részéhez tagjaink érnek ki elsőként, ahol megkezdik az elsődleges beavatkozást, valamint kulcsfontosságú visszajelzéseket adnak a műveletirányítás felé. A kapcsolatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság éves tárgyi pályázatán nyert, a tűzoltóknál rendszeresített digitális rádiókkal tartjuk.

Jelenleg minden olyan szakfelszereléssel rendelkezünk, hogy műszaki mentéseknél, vagy tűzeseteknél az első beavatkozásokat megkezdjük. A szükséges rutint pedig kéthetente, rendszeres gyakorlati foglalkozásokon sajátítjuk el.

A teljes szakmai beszámolónk a Dokumentumok menüben olvasható.

Oktatás

A leghatékonyabb módszer a káresetek megelőzése érdekében a nevelés. Hatékony programokkal sokat lehet csökkenteni a tűzesetek és műszaki mentések számát. Célunk, hogy a minél több ember részesülhessen tűzvédelmi oktatásban.

Részt veszünk iskolai bemutatókon és különböző családi rendezvényeken városszerte. Ezeken a programokon megpróbáljuk a káreseteknél megszerzett tudást a megelőzés érdekében átadni.

Sok esetben például egy viszonylag olcsó szén-monoxid érzékelő is életeket menthet. Budakeszin is több esetben vonultunk már olyan riasztásra, ahol bejelzett a készülék és a mérgező gáz jelenlétét ki tudtuk mutatni.