Személykeresés – 2019.09.16.

Hétfőn este hat óra körül hallottuk, hogy a Telki és Nagykovácsi közötti erdőben egy eltévedt és megsérült turistát keresnek. A második kerületi hivatásos és a nagykovácsi önkéntes tűzoltók már az erdőben voltak és két irányból próbálták a személyt keresni. A személy elesett és súlyos sérüléseket szenvedett, de szerencsére a nála lévő mobiltelefonon tudta tartani a kapcsolatot a mentésben résztvevőkkel, azonban pontosan nem tudta megmondani, hogy hol van.
Az idő sürgetett, így a mentés irányítója további erőket kért a helyszínre, mert nagy területen kellett a személyt keresni. Egyesületünk tagjai is riasztásra kerültek és összesen 3 terepjáróval, a műszaki mentőszerünkkel és egy drónnal a helyszínre indultunk. A helyszínre riasztásra került még a fővárosi kutyás kereső szer, valamint a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.
Kiérkezésünkkor a keresésben részt vevő két hivatásos tűzoltó meghallotta a sérült kiabálását és megtalálták a személyt, azonban a pontos helyszín még nem volt ismert.
Egyesületünk tagjai terepjárókkal indultak a feltételezett helyszín felé, míg a nagykovácsi önkéntesek a Nagy-Kopasz hegy felől próbálták a bajtársakat megtalálni. Végül a hivatásos tűzoltók után Nagykovácsi ÖTE doktora ért a személyhez, mi pedig a terepjárokkal további tűzoltókat és a Mentőszolgálat munkatársait juttattuk el a nehezen megközelíthető erdei úton az erdőbe.
Az ellátás és stabilizálása után egy meredek ösvényen 300 métert hordágyon, kézben kellett lehozni a személyt a járművekig. Ezt követően a sérültet egyik tagunk terepjárójával szállítottuk el a mentőautóig, majd a Mentőszolgálat kórházba szállította.
A mentésben több mint 30 hivatásos és önkéntes tűzoltó, a Rendőrség, a Mentőszolgálat és az Erdészet munkatársai dolgoztak közösen, hogy a sérültet időben megtalálják és kórházba szállítsák.

Kategória: hírek | A közvetlen link.